Kemiaa

01/03/2020
by
in Kemia, Yleinen
Ei kommentteja

On ollut hiljaista tällä blogi rintamalla, olen ollut laiska 🙂

Nyt päätin kuitenkin vähän taas kirjoitella. Olen paininut taas kerran kemia ongelmien kanssa. Nyt on hopeanitraatti saatu taas kuosiin, melkoinen homma siinäkin. Tulin hommanneeksi kaksi kasvosolariumia hopeanitraatin huoltoa varten, kun Suomessa talviaikaan tuo UV säteily on aika heikkoa tai olematonta. Useampi tunti tuli annettua UV-valoa nitraatille, sitä ennen piti laittaa akkuvettä niin paljon, että tilavuus kaksinkertaistui. Tämän jälkeen suodatus. Tämän jälkeen piti keitellä nitraatti kokoon, ei nyt aivan pohjaan saakka, mutta kuitenkin. Tämän jälkeen vielä uusi suodatus, ominaispainon tarkistus ja lisää akkuvettä, että ominaispaino on oikea. PH-arvon tarkistus ja homma oli valmis. Taisi siinä vähän toista viikkoa mennä.

Seuraava ongelma olikin sitten New guy positive kollodionissa, se ei pysynyt levyllä. Ongelma on mitä ilmeisimmin ammoniun jodidissa, koska kadmium bromidissa se ei voi olla, sitä kun käytetään myös Old Dead Bride kollodionissa.

Nyt sitten ei taas ole perus kollodionia, olen tehnyt tilauksen Karbohimille, mutta mutta, tällä kaverilla on hieman eri näkemys asiakaspalvelusta. En tiedä onko hän ottanut tilaukseni vastaan vai ei. Ei vastaa sähköposteihin. Pitänee ensihätään tilata Mamutilta Tsekeistä. Tai sitten yrittää tehdä soppari Pentachemicalsin kanssa.

Kokeilin tehdä vanhentuneeseen (tai no vanhentunut ja vanhentunut, mutta pullossa lukee, että tarkistus joku 10/2017) ODB kollodionia, eilen tein sillä ensimmäiset kokeet ja ainakin vielä näyttäisi että se toimii. Haluan vielä varmistua, että se toimii myös viikon kuluttua.

Mielenkiiintoista vain, että 500ml satsi jonka tein vajaa kaksi viikkoa sitten, ei ole lähtenyt edes kirkastumaan, mutta 250ml satsi taas alkaa olla kirkastunut, tosin väri on oranssi. Kun viimeksi tein ODB:n Virolaiseen denaturoituun pirtuun jossa on asetonia, niin se oli lähes kirkasta, hennon keltaista. Tämän uusimman satsin tein Altian pirtuun jossa on denaturointiaineena eetteriä.

You May Also Like

Ei kommentteja on This Post

Vastaa